Little problem with network + firewire

Justin R. Knierim lfs at lfs-matrix.net
Mon Jul 11 23:58:56 PDT 2005


Hi guys,

wanted to ask you guys what we could do about this or if it is not so 
important.  I have one notebook where firewire gets eth0 and the network 
controller eth1.  The network bootscript and net-setup script both fail 
since they assume eth0 (a "dhcpcd eth1" by the user works of course).

Thanks.

Justin

-------------- lspci (trimmed)
00:08.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB21 
IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] 
(rev 74)

-------------- ip addr
1: lo: <LOOPBACK,UP> mtu 16436 qdisc noqueue
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
2: eth0: <BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast qlen 1000
    link/ieee1394 00:c0:00:00:00:16:8e:eb brd ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff:ff
3: eth1: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc noop qlen 1000
    link/ether 00:c0:9f:38:2c:cb brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

-------------- net-setup
# net-setup
Stopping dhcpcd on the eth0 interface...LEASEINFO Test failed! - sed: -e 
expression #1, char 4: invalid usage of line address 0
dhcpcd
is not running!                                                        [ 
WARN ]
Bringing down the eth0 interface...                                    
[  OK  ]

Let's configure your network device!

What type of service should eth0 use?
(static, dhcp or pppoe)
dhcp
Bringing up the eth0 interface...
Starting dhcpcd on the eth0 interface...                               [ 
FAIL ]
/usr/bin/net-setup: line 128: 2:: command not found
lfslivecd:root | Tue Jul 12 08:17:10 2005 | ~
#
--------------



More information about the livecd mailing list