[lfs-support] Check-0.9.10 can't find subunit/child.h - LFS 7.4

Pierre Labastie pierre.labastie at neuf.fr
Mon Nov 4 03:16:15 PST 2013


Le 04/11/2013 10:48, Pierre Labastie a écrit :
> Le 04/11/2013 01:36, Bernard Hurley a écrit :
>> Hi all,
>>
>> On my machine, the output from `ls /usr/include/subunit' is:
>>
>>     SubunitTestProgressListener.h  child.h
>>
>> However when I try to make Check-0.9.10 (section 5.14.1 page 56,) it
>> fails with the error:
>>
>> ==============snip======================
>> libtool: compile:  gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.. -pthread -g -O2 -Wall -ansi -pedantic -Wextra -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wwrite-strings -Wno-variadic-macros -MT check_msg.lo -MD -MP -MF .deps/check_msg.Tpo -c check_msg.c  -fPIC -DPIC -o .libs/check_msg.o
>> check_log.c:27:27: fatal error: subunit/child.h: No such file or directory
>>    #include <subunit/child.h>
>>                              ^
>> compilation terminated.
>> make[2]: *** [check_log.lo] Error 1
>> make[2]: *** Waiting for unfinished jobs....
>> libtool: compile:  gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.. -pthread -g -O2 -Wall -ansi -pedantic -Wextra -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wwrite-strings -Wno-variadic-macros -MT check_msg.lo -MD -MP -MF .deps/check_msg.Tpo -c check_msg.c -o check_msg.o >/dev/null 2>&1
>> mv -f .deps/check_msg.Tpo .deps/check_msg.Plo
>> make[2]: Leaving directory `/mnt/lfs/sources/check-0.9.10/src'
>> make[1]: *** [all-recursive] Error 1
>> make[1]: Leaving directory `/mnt/lfs/sources/check-0.9.10'
>> make: *** [all] Error 2
>> ==============snip======================
>>
>> If I configure it with:
>>
>>     ./configure --prefix=/tools --enable-subunit=no
>>
>> then `make' runs OK, for obvious reasons.  The default for
>> `--enable-subunit' is `autodetect' but it obiously is not autodetected.
>> I am wondering if subunit support is needed.  If not then this solution
>> is OK, and maybe it should be added to the book.  If not, then what can
>> I do about it?
>>
>> I am running Debian Wheezy.  I have tried purging all the packages that
>> mention subunit and re-installing them, all to no avail.
>>
> Try just removing libsubunit-dev. That is the package which installs the
> include files.
Four solutions:
-not having libsubunit-dev on the host
-not having pkg-config on the host (it is used by configure to detect 
subunit)
-use --disable-subunit
-use PKG_CONFIG= ./configure ...

Pierre




More information about the lfs-support mailing list