[lfs-support] GCC-4.6.2 on 32 bit Mint13 mpfr error

chen wang wangvsa at gmail.com
Fri Aug 10 18:12:23 PDT 2012


2012/8/10 Bruce Dubbs <bruce.dubbs at gmail.com>

> Alexander Yartsev wrote:
> > I am sure that I have the mpfr, gmp and mpc in the gcc source folder,
> but I
> > get the following:
> >
> > *gcc configure command:
> > $LFS/sources/gcc-4.6.2/configure --target=$LFS_TGT --prefix=/tools
> > --disable-nls --disable-shared --disable-multilib --disable-decimal-float
> > --disable-threads --disable-libmudflap --disable-libssp --disable-libgomp
> > --disable-libquadmath --disable-target-libiberty --disable-target-zlib
> > --enable-languages=c --without-ppl --without-cloog
> > --with-mpfr-include=$(pwd)/mnt/lfs/sources/gcc-4.6.2/mpfr/src
> > --with-mpfr-lib=$(pwd)/mpfr/src/.libs
> >
> > make && make install output:
> >
> > checking for MPFR... no
> > configure: error: libmpfr not found or uses a different ABI.
> > make[1]: *** [configure-mpc] Error 1
> > make[1]: Leaving directory `/mnt/lfs/sources/gcc-build'
> > make: *** [all] Error 2
> > *
> >
> > Can you point out my mistake?
>
> It's a little difficult to tell.  Does the configure command have any
> embedded newlines?  When you start, what is the output of:
>
> pwd
> ls -l
>
> Does the first configure work and the failure happen with the make?  Or
> is the failure in the first configure command?
>
>    -- Bruce
>
> This is a wired problem... Searching in the mail list, I found out some
peoole had the same error. Some of them just build it one more time and the
problem disappeared...
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.linuxfromscratch.org/pipermail/lfs-support/attachments/20120811/f7a90fc6/attachment.html>


More information about the lfs-support mailing list