LFS 6.5 - findutils check

Aditya Bankar adityabankar at yahoo.co.in
Sat Jan 30 05:13:42 PST 2010


I am in chapter 6, section 6.39. The configure and make steps ran well. In make check there is an unexpected error.

On the terminal make dumps this message:
 FAIL: old_prefix: locate failed, /compilation/findutils-4.4.2/locate/testsuite/../locate: `tmp/locatedb': No such file or directory
Running /compilation/findutils-4.4.2/locate/testsuite/locate.gnu/regex1.exp ...
Running /compilation/findutils-4.4.2/locate/testsuite/locate.gnu/space1st.exp ...
Running /compilation/findutils-4.4.2/locate/testsuite/locate.gnu/sv-bug-14535.exp ...

        === locate Summary ===

# of expected passes        31
# of unexpected failures    1
locate (GNU findutils) 4.4.2
make[4]: *** [check-DEJAGNU] Error 1
make[4]: Leaving directory `/compilation/findutils-4.4.2/locate/testsuite'
make[3]: *** [check-am] Error 2
make[3]: Leaving directory `/compilation/findutils-4.4.2/locate/testsuite'
make[2]: *** [check-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/compilation/findutils-4.4.2/locate'
make[1]: *** [check] Error 2
make[1]: Leaving directory `/compilation/findutils-4.4.2/locate'
make: *** [check-recursive] Error 1

I then looked into the old_prefix.exp file. This file writes the locatedb and locate test complains about locatedb being absent. What should I do to get locatedb? I think that will get the test passing.

Thanks,
Aditya



      Your Mail works best with the New Yahoo Optimized IE8. Get it NOW! http://downloads.yahoo.com/in/internetexplorer/



More information about the lfs-support mailing list