grub hangs without error message on mac mini

Spahn, Daniel dspahn at cuh2a.com
Mon Apr 28 17:56:47 PDT 2008


>Hi
>
>I've just installed LFS SVN-20080423 on a new Mac Mini (Intel) but the 
>computer doesn't start (no OSX, only one partition for Linux). All I
see 
>is:
>
> GRUB Loading stage1.5.
> 
> 
> GRUB loading, please wait... 
>
>
>There is no error message, nothing. I'm a little bit puzzled, as this
is 
>not the first LFS system I install, but the first time I don't know
what 
>to do.
>
>I use grub-0.97 with the disk_geometry and the 256byte_inode patches 
>from the development page.
>
>
>The partition to boot from is /dev/sda1 and in my grub menu is
>
> default 0
> timeout 10
> title LFS
> root (hd0,0)
> kernel /boot/lfskernel root=/dev/sda1
>
>The file does exist and I installed grub in the grub shell with "root 
> (hd0,0)" and "setup (hd0)".
>
>
>Just to make sure, I installed ubuntu (7.04) on the very same computer 
> (they use grub too) and the system starts, without problem. So the Mac

>Mini does start some Linux with grub, it's just my installation. I have

>a MacBook running with LFS and grub, I think this is some similar 
>hardware and there isn't a problem either.
>
>
>So, why is grub hanging there (I rebooted after 10 minutes)? What might

>I do to solve the problem? What is grub waiting for?
>
>
>Thanks for any help,
>Andreas
>-- 
>http://linuxfromscratch.org/mailman/listinfo/lfs-support
>FAQ: http://www.linuxfromscratch.org/lfs/faq.html
>Unsubscribe: See the above information page

When you installed the bootsector, did you specify --no-floppy? I forget
how LFS does it, but in Gentoo, I use the command :
grub-install --no-floppy /dev/sda
I don't know if that script works in LFS, but it's worth a shot...
Also, how did you create your mtab? I use:
grep -v rootfs /proc/mounts > /etc/mtab
from a chroot. Run this before you re-install your grub bootsector.
Also, did you compile the OS for the correct arch?

How did you partition your hard drive? Is the whole OS on /dev/sda1, or
is the root filesystem on another partition (i.e. is /dev/sda1 mounted
on /boot?)



More information about the lfs-support mailing list