Problems with building autoconf

M. Shuaib Khan aries.shuaib at gmail.com
Sat Jun 30 08:15:57 PDT 2007


That helped. Thanks!

On 6/30/07, Philippe Delavalade <philippe.delavalade at club-internet.fr> wrote:
> Le samedi 30 juin à 14:49, M. Shuaib Khan a écrit :
> > Hi,
> >
> > I am building LFS 6.2 on my Dell Inspiron 6400 notebook with 512MB
> > RAM, and using S.u.S.e Linux 10.2 as the base distribution.
> >
> > When I try to compile the autoconf package, it exits with the
> > following few error lines:
> >
> > ----
> > Can't locate File/Glob.pm in @INC (@INC contains:
> > /sources/autoconf-2.59/tests/../lib /tools/lib/perl5/5.8.8/i686-linux
> > /tools/lib/perl5/5.8.8 /tools/lib/perl5/site_perl/5.8.8/i686-linux
> > /tools/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /tools/lib/perl5/site_perl .) at
> > /sources/autoconf-2.59/tests/../lib/Autom4te/General.pm line 193.
> > BEGIN failed--compilation aborted at
> > /sources/autoconf-2.59/tests/../lib/Autom4te/General.pm line 193.
> > Compilation failed in require at
> > /sources/autoconf-2.59/tests/.././bin/autom4te line 43.
> > BEGIN failed--compilation aborted at
> > /sources/autoconf-2.59/tests/.././bin/autom4te line 43.
> > make[2]: *** [m4sugar.m4f] Error 2
> > make[2]: Leaving directory `/sources/autoconf-2.59/lib/m4sugar'
> > make[1]: *** [all-recursive] Error 1
> > make[1]: Leaving directory `/sources/autoconf-2.59/lib'
> > make: *** [all-recursive] Error 1
> > ----
> >
> > I also tried a newer version of autoconf (2.61), and that too exits
> > with the following error:
> >
> > ----
> > Can't locate Errno.pm in @INC (@INC contains: ../lib
> > /tools/lib/perl5/5.8.8/i686-linux /tools/lib/perl5/5.8.8
> > /tools/lib/perl5/site_perl/5.8.8/i686-linux
> > /tools/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /tools/lib/perl5/site_perl .) at
> > ../lib/Autom4te/XFile.pm line 90.
> > BEGIN failed--compilation aborted at ../lib/Autom4te/XFile.pm line 90.
> > Compilation failed in require at ../bin/autom4te line 44.
> > BEGIN failed--compilation aborted at ../bin/autom4te line 44.
> > make[1]: *** [autoconf.in] Error 1
> > make[1]: Leaving directory `/sources/autoconf-2.61/bin'
> > make: *** [all-recursive] Error 1
> > ----
> >
> > I googled but it seems no one had problems with this package.
> >
> > Any ideas?
> >
> > Thank you!
> >
> > --
> > M. Shuaib Khan
> > --
> > http://linuxfromscratch.org/mailman/listinfo/lfs-support
> > FAQ: http://www.linuxfromscratch.org/lfs/faq.html
> > Unsubscribe: See the above information page
> >
> >
>
> I had the same problem two weeks ago because I certainly made mistakes
> while installing perl.
>
> You can look in the archive but that's what I did :
> I removed everything in /usr/loal (which was not empty)
> reinstaall perl (3.2 I think) but I didn't touch to the interactive
> configure script which was possibly the isue.
>
> Philippe
> --
> http://linuxfromscratch.org/mailman/listinfo/lfs-support
> FAQ: http://www.linuxfromscratch.org/lfs/faq.html
> Unsubscribe: See the above information page
>


-- 
M. Shuaib Khan



More information about the lfs-support mailing list