Problems with building autoconf

M. Shuaib Khan aries.shuaib at gmail.com
Sat Jun 30 05:49:24 PDT 2007


Hi,

I am building LFS 6.2 on my Dell Inspiron 6400 notebook with 512MB
RAM, and using S.u.S.e Linux 10.2 as the base distribution.

When I try to compile the autoconf package, it exits with the
following few error lines:

----
Can't locate File/Glob.pm in @INC (@INC contains:
/sources/autoconf-2.59/tests/../lib /tools/lib/perl5/5.8.8/i686-linux
/tools/lib/perl5/5.8.8 /tools/lib/perl5/site_perl/5.8.8/i686-linux
/tools/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /tools/lib/perl5/site_perl .) at
/sources/autoconf-2.59/tests/../lib/Autom4te/General.pm line 193.
BEGIN failed--compilation aborted at
/sources/autoconf-2.59/tests/../lib/Autom4te/General.pm line 193.
Compilation failed in require at
/sources/autoconf-2.59/tests/.././bin/autom4te line 43.
BEGIN failed--compilation aborted at
/sources/autoconf-2.59/tests/.././bin/autom4te line 43.
make[2]: *** [m4sugar.m4f] Error 2
make[2]: Leaving directory `/sources/autoconf-2.59/lib/m4sugar'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/sources/autoconf-2.59/lib'
make: *** [all-recursive] Error 1
----

I also tried a newer version of autoconf (2.61), and that too exits
with the following error:

----
Can't locate Errno.pm in @INC (@INC contains: ../lib
/tools/lib/perl5/5.8.8/i686-linux /tools/lib/perl5/5.8.8
/tools/lib/perl5/site_perl/5.8.8/i686-linux
/tools/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /tools/lib/perl5/site_perl .) at
../lib/Autom4te/XFile.pm line 90.
BEGIN failed--compilation aborted at ../lib/Autom4te/XFile.pm line 90.
Compilation failed in require at ../bin/autom4te line 44.
BEGIN failed--compilation aborted at ../bin/autom4te line 44.
make[1]: *** [autoconf.in] Error 1
make[1]: Leaving directory `/sources/autoconf-2.61/bin'
make: *** [all-recursive] Error 1
----

I googled but it seems no one had problems with this package.

Any ideas?

Thank you!

-- 
M. Shuaib Khan



More information about the lfs-support mailing list