Problem in running "ln -s $LFS/tools /

Kevin M. Jordan kmj7777 at ksu.edu
Tue Jun 28 08:05:20 PDT 2005


> Hi Steve,
> 
> > > What is "bash: umash: command not found"?  Is it a
> > > WARNING?
> >
> > You've made a typo - that should be "umask", not
> > "umash". When you run
> > the "source" command, bash is reporting that it
> > cannot find any
> > command called "umash".
> 
> I re-checked the printout on Konsole;
> .......
> .....
> -bash-3.00$ cat > ~/.bash_profile << "EOF"
> > exec env -i HOME=$HOME TERM=$TERM PS1='\u:\w\$ '
> /bin/bash
> > EOF
> -bash-3.00$ cat > ~/.bashrc << "EOF"
> > set +h
> > umash 022
> > lFS=/mnt/lfs
> > LC_ALL=POSIX
> > PATH=/tools/bin:/bin:/usr/bin
> > export LFS LC_ALL PATH
> > EOF
> -bash-3.00$ source ~/.bash_profile
> bash: umash: command not found
> lfs:~$
> 
> It was indicated "bash: umash: command not found" not
> 'umask'
> 
> 
> Continued on
> 5. Constructing a Temporary System
> http://www.sg.linuxfromscratch.org/lfs/view/6.0/chapter05/chapter05.html
> 
> AND
> 
> 5.2. Host System Requirements
> http://www.sg.linuxfromscratch.org/lfs/view/6.0/chapter05/hostreqs.html
> 
> lfs:~$ echo $LFS
> No printout
> 
> lfs:~$ export LFS=/mnt/lfs
> lfs:~$ echo $LFS
> /mnt/lfs
> 
> lfs:~$ cat /proc/version
> Linux version 2.6.11-1.35_FC3
> (bhcompile at bugs.build.redhat.com) (gcc version 3.4.3
> 20050227 (Red Hat 3.4.3-22)) #1 Mon Jun 13 00:52:08
> EDT 2005
> lfs:~$
> 
> Is it OK?  Can I continue further?  TIA
> 
> B.R.
> Stephen

Well, it is supposed to be umask not umash.

cat > ~/.bashrc << "EOF"
set +h
umask 022
LFS=/mnt/lfs
LC_ALL=POSIX
PATH=/tools/bin:/bin:/usr/bin
export LFS LC_ALL PATH
EOF


-- 
Kevin M. Jordan <kmj7777 at ksu.edu>




More information about the lfs-support mailing list