Runlevels and poweroff

Kevin Alm kevinalm at fbx.com
Sun Sep 26 09:02:14 PDT 2004


----- Original Message -----
From: "Peter B. Steiger" <WYpbs_003 at bornagain.com>
Newsgroups: lfs.support
To: <lfs-support at linuxfromscratch.org>
Sent: Saturday, September 25, 2004 8:28 PM
Subject: Re: Runlevels and poweroff


> On Sat, 25 Sep 2004 16:49:04 -0500, Kevin Alm sez:
> > As meantioned in one of the other replies, apm tends to be a little
buggy
> > with regards to power off on some mb's. One quick thing to try is to add
> > apm=power_off to the kernel appends. On many systems, this is all that
is
> > needed to get it to work.
>
> For some reason, that didn't work, although I did confirm that I have apm
> compiled into the kernel (without acpi) and apm enabled in BIOS.  But when
> I did a search for apm=power-off I did find a similar command for acpi,
> which is acpi=force.  I turned on acpi in BIOS, added the line to my
> lilo.conf, recompiled the kernel with acpi, and now it powers off just
> fine.  Thanks!
>
> I also found my mistake in misreading the rc script.  Although it
> references the previous runlevel, it never actually uses that
> information... instead it runs the kill scripts (K*) from the new
> runlevel.  So I linked all the startup (S*) scripts in rc3.d to K scripts
> in rc0.d, and the only S script in rc0.d is S99halt which does a final
> umount and then calls poweroff.
>
> --
> peter b. steiger
> cheyenne, WY
>
> --
Just to be sure you know apm=power_off    not   apm=power-off.

An underscore _ not a hyphen -

Regards,
Kevin





More information about the lfs-support mailing list