Konsole not working for users

Andrew Sharp andrew.sharp3 at ntlworld.com
Mon Jun 28 06:38:58 PDT 2004


On Monday 28 Jun 2004 14:12, Ken Moffat wrote:
> On Mon, 28 Jun 2004, Andrew Sharp wrote:
> > Dear support,
> >
> > I have tried to get help from the irc chatroom for a few days without any
> > qualified success.
> >
> > I installed KDE 3.2.0 and found that Konsole worked well in root, but not
> > in any user modes. It is a dead window although the tip of the day
> > appears and I can open any type of console. However, there is no prompt
> > and the keyboard is dead.
> >
> > With some help from Roel on IRC, I have run 'konsole &' in an xterm to
> > get the error 'kdecore (KProcess): WARNING: Can't open a pseudo
> > teletype'. Any attempt to use the shell gives in xterm 'Uh oh.. can't
> > write data..'
> >
> > Overnight, I updated KDE libs and base to 3.2.3 in vain and reinstalled
> > Tk, Tcl and expect in BLFS (using usr for tools mode), making sure there
> > were no problems there.
> >
> > How do I solve this problem?
> >
> > Andrew Sharp
>
>  No idea, but I wonder if this is another variant on "userspace doesn't
> understand the new pty numbering" ?  Are you using an LFS built against
> 2.4 headers, but running a 2.6 kernel ?  There was a question about that
> sort of thing on lkml recently, and the latest bk snapshots of the
> kernel are supposed to fix it (recent 2.6 kernels have used increasing
> numbers for the next /dev/pty, the fix is supposedly to reuse from
> available low numbers).
>
>  If not, which version of LFS is this ?
>
> Ken
> --
>  das eine Mal als Tragödie, das andere Mal als Farce
This is LFS 5.0 with mainly BLFS 5.0 packages, kde  and gimp being the first 
main upgrades. The kernel is 2.4.22 as suggested. Why does it work OK in root 
but not in a user?

Andrew Sharp 
aka Tizer



More information about the lfs-support mailing list