getprotobyname problems

Jim Gifford lfs at jg555.com
Fri Aug 20 09:29:37 PDT 2004


Gerard Beekmans wrote:

>Hi guys,
>
>Hopefully one of you guys can help me out here with a problem. For some
>reason the "getprotobyname" function isn't working anymore and this is
>causing problems with Perl at the moment.
>
>On a new LFS installation it works just fine and on all other computers
>is works fine, so this is a problem that cropped up recently on one of
>my servers but I am unable to track it down. I wonder if it's a Glibc
>problem or not, but I am not sure how to put together a quick test
>program that will tell me as much.
>
>Any of you can help me out here? I will be reinstalling LFS on this
>server so the problem will become moot after the weekend. However, I
>would like to have it fixed during the weekend too. I'm doing some SNMP
>programming in Perl for my boss and I'd like to show him my results.
>That's not working right now due to this getprotobyname issue.
>
>Btw this error also shows up during Perl's "make test" and during Perl's
>Configure it says that getprotobyname() and getprotobynumber() aren't
>found. Which, to me, looks like a Glibc problem.
>
>It works fine on my laptop with the same Glibc version (2.3.2). Maybe
>header file issues? /etc/protocols (which is used by getprotobyname) is
>present and world readable and is a proper format.
>
>Thanks for any help,
>
>Thanks,
>
>  
>
It the services file, I have had this issue numerous times


-- 
------
jim at linuxfromscratch.org
lfs at jg555.com

LFS User # 2577
Registered Linux User # 299986

FWD: 275410
IPKall: 360-968-1517




More information about the lfs-chat mailing list