Xorg-server 1.4 + dlopen: (null)

Daniel Murungi dmurungi at dicts.mak.ac.ug
Tue Apr 1 00:58:22 PDT 2008


 

After successfully building X11R7.3 libraries, apps, fonts, drivers, data 
and xorg-server-1.4 ;I tried to build an xorg.conf using the command 

Xorg -configure 

I end up with the following errors instead 

Xorg: symbol 'XAADestroyInfoRec': can't resolve symbol in lib 
'/usr/lib/X11/modules/drivers//i128_drv.so'.
dlopen: (null)
(EE) Failed to load /usr/lib/X11/modules/drivers//i128_drv.so
(EE) Failed to load module "i128" (loader failed, 7) 

Xorg: symbol 'drmGetLibVersion': can't resolve symbol in lib 
'/usr/lib/X11/modules/drivers//i810_drv.so'.
dlopen: (null)
(EE) Failed to load /usr/lib/X11/modules/drivers//i810_drv.so
(EE) Failed to load module "i810" (loader failed, 7) 

Xorg: symbol 'VBEExtendedInit': can't resolve symbol in lib 
'/usr/lib/X11/modules/drivers//via_drv.so'.
dlopen: (null)
(EE) Failed to load /usr/lib/X11/modules/drivers//via_drv.so
(EE) Failed to load module "via" (loader failed, 7) 

Xorg: symbol 'XAADestroyInfoRec': can't resolve symbol in lib 
'/usr/lib/X11/modules/drivers//chips_drv.so'.
dlopen: (null)
(EE) Failed to load /usr/lib/X11/modules/drivers//chips_drv.so
(EE) Failed to load module "chips" (loader failed, 7) 

Xorg: symbol 'fbdevHWProbe': can't resolve symbol in lib 
'/usr/lib/X11/modules/drivers//fbdev_drv.so'.
dlopen: (null)
(EE) Failed to load /usr/lib/X11/modules/drivers//fbdev_drv.so
(EE) Failed to load module "fbdev" (loader failed, 7) 

Is it some component I failed to build or a config error somewhere. Please 
help coz I have spent the last three nights building X and all I want to see 
now is one small Xwindow.



More information about the hlfs-dev mailing list