[blfs-support] gegl-0.2.0 but no docs

Fernando de Oliveira famobr at yahoo.com.br
Tue Nov 6 03:24:03 PST 2012


The problem I describe took me about two days of work lost, that is why I
think it is important to solve it.

I have the following problem, reproduced some two or three times (in the
following, Falha de segmentação = Segmentation fault or failure):

--[Updating sample compositions]--
./clones.xml
/bin/sh: line 1: 24093 Falha de segmentação  GEGL_DEBUG_TIME=yes GEGL_SWAP=RAM GEGL_PATH=../../operations ../../bin/gegl clones.xml -o `echo clones.png | sed s?./??` > `echo clones.png | sed s?./?? | sed -e s/png/txt/`
make[5]: ** [clones.png] Erro 139
./OpenRaster-00.xml
/bin/sh: line 1: 24124 Falha de segmentação  GEGL_DEBUG_TIME=yes GEGL_SWAP=RAM GEGL_PATH=../../operations ../../bin/gegl OpenRaster-00.xml -o `echo OpenRaster-00.png | sed s?./??` > `echo OpenRaster-00.png | sed s?./?? | sed -e s/png/txt/`
make[5]: ** [OpenRaster-00.png] Erro 139
./OpenRaster-01.xml
/bin/sh: line 1: 24150 Falha de segmentação  GEGL_DEBUG_TIME=yes GEGL_SWAP=RAM GEGL_PATH=../../operations ../../bin/gegl OpenRaster-01.xml -o `echo OpenRaster-01.png | sed s?./??` > `echo OpenRaster-01.png | sed s?./?? | sed -e s/png/txt/`
make[5]: ** [OpenRaster-01.png] Erro 139
./OpenRaster-04.xml
/bin/sh: line 1: 24176 Falha de segmentação  GEGL_DEBUG_TIME=yes GEGL_SWAP=RAM GEGL_PATH=../../operations ../../bin/gegl OpenRaster-04.xml -o `echo OpenRaster-04.png | sed s?./??` > `echo OpenRaster-04.png | sed s?./?? | sed -e s/png/txt/`
make[5]: ** [OpenRaster-04.png] Erro 139
make[4]: ** [images.stamp] Erro 2
make[4]: Saindo do diretório `/home/fernando/tmp/paco-build-2012.11.04/gegl-0.2.0/docs/gallery'
make[3]: ** [all-recursive] Erro 1
make[3]: Saindo do diretório `/home/fernando/tmp/paco-build-2012.11.04/gegl-0.2.0/docs/gallery'
make[2]: ** [all-recursive] Erro 1
make[2]: Saindo do diretório `/home/fernando/tmp/paco-build-2012.11.04/gegl-0.2.0/docs'
make[1]: ** [all-recursive] Erro 1
make[1]: Saindo do diretório `/home/fernando/tmp/paco-build-2012.11.04/gegl-0.2.0'
make: ** [all] Erro 2

This does not seem to be related to gtk-doc, as I thought in the beginig, as discussed by Bruce in a mail to the dev list, which I reproduce in part in the following

--- Em seg, 5/11/12, Bruce Dubbs escreveu:

> De: Bruce Dubbs
> Assunto: Re: [blfs-dev] gegl-0.2.0 and (gtk-?)doc
> Para: "BLFS Development List"
> Data: Segunda-feira, 5 de Novembro de 2012, 23:15


> I went back and looked at my log and it does not indicate
> the problem 
> you have.  From my log:
> 
> checking whether to build gtk-doc documentation... no
> ...
> test -z "/usr/share/gtk-doc/html/gegl" || /bin/mkdir -p 
> "/usr/share/gtk-doc/html/gegl"
> ...
> install: creating directory
> '/usr/share/gtk-doc/html/gegl/images'
> 'docs/images/GEGL.png' ->
> '/usr/share/gtk-doc/html/gegl/images/GEGL.png'
> ...
> 
> 
> I don't think your issue is caused by gtk-doc.

I have in the config log:

GEGL docs:       yes

As Bruce, I have before the error:

checking whether to build gtk-doc documentation... no

Then, I switch off docs generation in configure with --disable-docs, so
that

GEGL docs:       no

then, installation goes up to

install: o alvo “/usr/share/gtk-doc/html/gegl” não é um diretório

[translation:

install: the target “/usr/share/gtk-doc/html/gegl” is not a directory]

After removal, I add the instruction

install -v -d -m755 /usr/share/gtk-doc/html/gegl

and the build completes.

How could these problems be solved (without using gtk-doc)?

[]s,
Fernando



More information about the blfs-support mailing list