Black screen when configure Xorg

Simone Dalmasso simone.dalmasso at gmail.com
Sat Nov 21 12:25:06 PST 2009


Sorry for my previous top post, doing reply to my self message causes this.
Ok, worked with -retro flag but just with vesa driver and not with the
vmware one.
Anyway I'm gone a little bit beyond, I get an error building kdebase. I'v
installed imake that was missing but I still get:
checking X paths... failed
configure: error: /usr/bin/xmkmf (imake) failed.
Make sure you have all necessary X development packages installed.
On some systems a missing /lib/cpp symlink is at fault.

I have a link from /usr/bin/cpp to /lib/cpp.
Thanks a lot for your help.

2009/11/20 Bruce Dubbs <bruce.dubbs at gmail.com>

> Simone Dalmasso wrote:
> > Thanks lux-integ, unfortunately my Xorg stops before creating the
> > xorg.conf.new. I need to create this file, but I don't know how.
>
> Use the below to start.  You can change the "Device" driver to match
> after you check things out using the vesa driver.  All the "Modules" may
> not load.  You should at least get a decent log file.
>
>   -- Bruce
>
>
> $ cat /etc/X11/xorg.conf
> Section "ServerLayout"
>     #Option         "AllowEmptyInput" "FALSE"
>     Identifier     "X.org Configured"
>     Screen      0  "Screen0" 0 0
>     InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
>     InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
> EndSection
>
> Section "Files"
>     ModulePath      "/usr/lib/X11/modules"
>     FontPath        "/usr/lib/X11/fonts/misc/"
>     FontPath        "/usr/lib/X11/fonts/TTF/"
>     FontPath        "/usr/lib/X11/fonts/OTF"
>     FontPath        "/usr/lib/X11/fonts/Type1/"
>     FontPath        "/usr/lib/X11/fonts/100dpi/"
>     FontPath        "/usr/lib/X11/fonts/75dpi/"
> EndSection
>
> Section "Module"
>     Load           "dbe"
>     Load           "dri2"
>     Load           "glx"
>     Load           "extmod"
> EndSection
>
> Section "InputDevice"
>     Identifier     "Keyboard0"
>     Driver         "kbd"
> EndSection
>
> Section "InputDevice"
>     Identifier     "Mouse0"
>     Driver         "mouse"
>     Option         "Protocol" "auto"
>     Option         "Device" "/dev/input/mice"
>     Option         "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
> EndSection
>
> Section "Monitor"
>     Identifier     "Monitor0"
>     VendorName     "Monitor Vendor"
>     ModelName      "Monitor Model"
> EndSection
>
> Section "Device"
>     Identifier     "Card0"
>     Driver         "vesa"
>     VendorName     "Unknown Vendor"
>     BoardName      "Unknown Board"
> EndSection
>
> Section "Screen"
>     Identifier     "Screen0"
>     Device         "Card0"
>     Monitor        "Monitor0"
>     DefaultDepth   16
>     SubSection     "Display"
>         Viewport    0 0
>     EndSubSection
>     SubSection     "Display"
>         Viewport    0 0
>         Depth       4
>     EndSubSection
>     SubSection     "Display"
>         Viewport    0 0
>         Depth       8
>     EndSubSection
>     SubSection     "Display"
>         Viewport    0 0
>         Depth       15
>     EndSubSection
>     SubSection     "Display"
>         Modes      "1024x768"
>         Viewport    0 0
>         Depth       16
>     EndSubSection
>     SubSection     "Display"
>         Modes      "1024x768"
>         Viewport    0 0
>         Depth       24
>     EndSubSection
> EndSection
> --
> http://linuxfromscratch.org/mailman/listinfo/blfs-support
> FAQ: http://www.linuxfromscratch.org/blfs/faq.html
> Unsubscribe: See the above information page
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.linuxfromscratch.org/pipermail/blfs-support/attachments/20091121/f47cec32/attachment.html>


More information about the blfs-support mailing list