Xorg re-configuring problems from via-unichrome to nvidia GPU

lux-integ lux-integ at btconnect.com
Mon Nov 2 12:49:55 PST 2009


Greetings,

I am having some difficulty configuring xorg (7.4) on an old-ish blfs build.  
The original build is about 6 months old.  The machine is an amd64  (pure 
64-bit build) kernel 2.6.28.8.  The original machine had a via-based 
mainboard  with via-unichrome GPU (and xorg7.4 configured and running OK).  I 
changed the board to :-

http://www.asrock.com/MB/overview.asp?Model=N68PV-GS

with an nvidia GPU  (Gforce 7050).  
the lspci  showing the detected pci devices for this board is  below:-
#######
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP67 Memory Controller (rev a2)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP67 ISA Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation MCP67 SMBus (rev a2)
00:01.3 Co-processor: nVidia Corporation MCP67 Co-processor (rev a2)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP67 OHCI USB 1.1 Controller (rev 
a2)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP67 EHCI USB 2.0 Controller (rev 
a2)
00:04.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP67 OHCI USB 1.1 Controller (rev 
a2)
00:04.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP67 EHCI USB 2.0 Controller (rev 
a2)
00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP67 IDE Controller (rev a1)
00:07.0 Audio device: nVidia Corporation MCP67 High Definition Audio (rev a1)
00:08.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP67 PCI Bridge (rev a2)
00:09.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP67 AHCI Controller (rev a2)
00:0a.0 Ethernet controller: nVidia Corporation MCP67 Ethernet (rev a2)
00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP67 PCI Express Bridge (rev a2)
00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP67 PCI Express Bridge (rev a2)
00:0d.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP67 PCI Express Bridge (rev a2)
00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP67 PCI Express Bridge (rev a2)
00:0f.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP67 PCI Express Bridge (rev a2)
00:10.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP67 PCI Express Bridge (rev a2)
00:11.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP67 PCI Express Bridge (rev a2)
00:12.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 7050 PV / nForce 
630a (rev a2)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K10 [Opteron, Athlon64, 
Sempron] HyperTransport Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K10 [Opteron, Athlon64, 
Sempron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K10 [Opteron, Athlon64, 
Sempron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K10 [Opteron, Athlon64, 
Sempron] Miscellaneous Control
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K10 [Opteron, Athlon64, 
Sempron] Link Control
#####

Running Xorg ~ && Xorg -configure  gives  at its tail  ...
(No of created screens  does not match number of devices
Configuration failed)


Inspection of the xorg.conf.new file shows 20 monitors are detected and 20 
graphic cards  though there is only one of each.

Advice/help will be appreciated.

sincerely

lux-ineg



More information about the blfs-support mailing list