Xorg compile trouble

Mhac Janapin mhac at pbts.net.ph
Sun Oct 3 21:05:14 PDT 2004


Hello guys,

This is my first post here.

I just installed my first LFS on an Athlon-XP last Thursday.
Then the next day, I upgraded to 2.6.8.1-mm2 and udev following the 
2.6-udev.txt from the hints page 
(www.linuxfromscratch.org/hints/downloads/files/2.6-udev.txt) .
The upgrade went fine.

Then I downloaded BLFS-BOOK-5.1 and installed several apps, like links. Then I 
went ahead and prepared to install X on my box. I installed freetype, libpng, 
fontconfig as preparations. I downloaded the 7 src of X11R6.7.0 and checked 
their md5sums, which are all OKs. I followed the manual in creating shadow 
directory in my xcbuild using lndir. Then I created the config/cf/host.def in 
my xcbuild directory as per manual instructions. 

My problem was with the building step.
When I issue the command
# (make World 2>&1 | tee xorg-compile.log && exit $PIPESTATUS )

I got error messages. Here's the xorg-compile.log
=============================================================================

Building Release 6.7.

I hope you checked the configuration parameters in ./config/cf
to see if you need to pass BOOTSTRAPCFLAGS.

Mon Oct  4 11:36:41 PHT 2004

cd ./config/imake && make  -f Makefile.ini BOOTSTRAPCFLAGS="" CC="cc" clean
make[1]: Entering directory `/sources/xcbuild/config/imake'
rm -f ccimake imake.o imake
rm -f *.CKP *.ln *.BAK *.bak *.o core errs ,* *~ *.a tags TAGS make.log \#*
rm -f -r Makefile.proto Makefile Makefile.dep bootstrap
rm -f imakemdep_cpp.h
make[1]: Leaving directory `/sources/xcbuild/config/imake'
make  Makefile.boot
make[1]: Entering directory `/sources/xcbuild'
cd ./config/imake && make -w -f Makefile.ini BOOTSTRAPCFLAGS="" CC="cc"
make[2]: Entering directory `/sources/xcbuild/config/imake'
making imake with BOOTSTRAPCFLAGS= and CROSSCOMPILEFLAGS=-DCROSSCOMPILEDIR="" 
in config/imake
cc -o ccimake -DCROSSCOMPILEDIR=\"\"  -O -I../../include 
-I../../imports/x11/include/X11 ccimake.c
if [ -n "" ] ; then \
/cc -E `./ccimake` \
-DCROSSCOMPILE_CPP imakemdep.h > imakemdep_cpp.h; \
else touch imakemdep_cpp.h; fi
cc -c  -O -I../../include -I../../imports/x11/include/X11 `./ccimake` imake.c
cc -o imake  -O -I../../include -I../../imports/x11/include/X11 imake.o
make[2]: Leaving directory `/sources/xcbuild/config/imake'
rm -f ./config/makedepend/Makefile.proto
./config/imake/imake -I./config/cf  -s ./config/makedepend/Makefile.proto 
-f ./config/makedepend/Imakefile -DTOPDIR=../.. -DCURDIR=./config/makedepend
cd ./config/makedepend && rm -f -r Makefile Makefile.dep makedepend *.o 
bootstrap
cd ./config/makedepend && make -f Makefile.proto bootstrap
make[2]: Entering directory `/sources/xcbuild/config/makedepend'
Makefile.proto:91: *** commands commence before first target.  Stop.
make[2]: Leaving directory `/sources/xcbuild/config/makedepend'
make[1]: *** [depend.bootstrap] Error 2
make[1]: Leaving directory `/sources/xcbuild'
make: *** [World] Error 2
=============================================================================

In this log, I don't understand this:
I hope you checked the configuration parameters in ./config/cf
to see if you need to pass BOOTSTRAPCFLAGS.

because there was nothing in the manual that would tell me how to do this.

Thanks,
Mhac



More information about the blfs-support mailing list