'ssh as a user' problem

Douglas J Hunley doug at hunley.homeip.net
Tue Jul 29 09:40:45 PDT 2003


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Guenter Hopf shocked and awed us all by speaking:
> hi,
>
> i've got exactly the same problem here. i got three machines, that have
> openSSH set up in exaclty the same way (same version, configure options,
> config file and PAM control file), it works on one machine, on the other
> two, it does not.
> pubkey authentication works on all the machines, however.
>
> the only real difference between the machines is that the one which
> works as expected is the NIS server, while the other two are NIS
> clients.
>
> so i guess it might have sth to do with NIS, but i didn't find a
> solution either (and as pubkey auth works, i havent been looking very
> hard).

I had similar issues with ssh once, and it turned out to be the permissions on 
/dev/tty (it should have been chmod 666). can you guys check this?
- -- 
Douglas J Hunley (doug at hunley.homeip.net) - Linux User #174778
http://doug.hunley.homeip.net && http://www.linux-sxs.org

Alliance, n.: In international politics, the union of two thieves who have 
their hands so deeply inserted in each other's pocket that they cannot 
separately plunder a third.  -- Ambrose Bierce, "The Devil's Dictionary"
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.2.2 (GNU/Linux)

iD8DBQE/JqON2MO5UukaubkRAs/FAJ9rudm5MoPeclzbkABUUwyr/QN3mACfUYoR
3fK4C4vQGQb8KvDYI01ZSKQ=
=LAKI
-----END PGP SIGNATURE-----




More information about the blfs-support mailing list