[blfs-dev] My BLFS checks

Fernando de Oliveira famobr at yahoo.com.br
Tue Mar 25 18:57:31 PDT 2014


Em 25-03-2014 14:33, Bruce Dubbs escreveu:
> Fernando de Oliveira wrote:
>> Em 18-02-2014 15:47, Armin K. escreveu:
>>> On 02/18/2014 06:29 PM, Armin K. wrote:
>>
>>

>>>> I still
>>>> can't get glib testsuite to finish ... It has been running for half an
>>>> hour yet. If it finishes, I'll post the result.
>>
>>
>>>> If the glib manages to complete today, I'll post it too.
>>>>
>>>
>>> "make check" was running for 90 minutes and I canceled it. If anyone
>>> manages to get it to work, please let me know. Most of the time it spent
>>> idling on the same test - gio one, not sure exactly which is it.
>>
>> Sorry, for the delay. The tests were on the older dev machine, never
>> remembered to get them, when BLFS-7.5 was not running for development.
>>
>> But at the results below are for the new version glib-2.40.0.
>>
>>
>> One test failed: test_timer_basic
>>
>> $ cat glib-2.40.0/glib/tests/timer.log
>> **
>> GLib:ERROR:timer.c:38:test_timer_basic: assertion failed (micros ==
>> ((guint64)(elapsed * 1e6)) % 1000000): (4 == 3)
>> ../../tap-test: line 5: 18123 Aborted                 $1 -k --tap
>> # random seed: R02Sc07a858e6ba4295f80fbba24f840fdc7
>> # Start of timer tests
>> # GLib:ERROR:timer.c:38:test_timer_basic: assertion failed (micros ==
>> ((guint64)(elapsed * 1e6)) % 1000000): (4 == 3)
>> ERROR: timer - missing test plan
>> ERROR: timer - exited with status 134 (terminated by signal 6?)
>>
>> For the tests:
>>
>> SBU: 3.4
>> Additional size: 54 MB
>>
>> I have tried a patch from Debian, transformed in sed, so other places
>> were also modified, but the problem continues. I am not sure, but it
>> seems I had this problem before, don't remember in which version.
> 
> I would think a timer issue would be HW related, but it could also be a 
> test program issue as opposed to something internal to glib.
> 
> I suggest just making a statement like we do with glibc that the test 
> sometimes fails for unknown reasons.
> 
> Do you have any known issues in actually using the package?

Thanks, Bruce. I have no problems with it, up to now. Have used your
suggestion.

Anyway, the test fails, but does not hang as in Armin's case, it is
other version, but I am almost sure I ran the tests for previous version
and it did not hang up (for the update, not when installing in 7.5 -
most things I am saying from memory and i am pretty tired now...).


-- 
[]s,
Fernando



More information about the blfs-dev mailing list