alfs-discuss Digest, Vol 1078, Issue 1

elham abbaszade k84.834 at gmail.com
Mon Aug 13 23:41:05 PDT 2012


no , there isn't a particular reason for building such an old version of
LFS and
using nALFS , I just want to learn about lfs and alfs .

because of  I don't find any document with jalfs subject about how to
install it and using it for building lfs , I practice it with nalfs , can
you help me and guide me how build lfs with jalfs ?

Regards, Elham



On Tue, Aug 14, 2012 at 10:30 AM, <alfs-discuss-request at linuxfromscratch.org
> wrote:

> Send alfs-discuss mailing list submissions to
>         alfs-discuss at linuxfromscratch.org
>
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
>         http://linuxfromscratch.org/mailman/listinfo/alfs-discuss
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
>         alfs-discuss-request at linuxfromscratch.org
>
> You can reach the person managing the list at
>         alfs-discuss-owner at linuxfromscratch.org
>
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of alfs-discuss digest..."
>
>
> Today's Topics:
>
>    1. I encounter with an error in nALFS when running a xml file.
>       (elham abbaszade)
>    2. Re: I encounter with an error in nALFS when running a xml
>       file. (Matthew Burgess)
>
>
> ----------------------------------------------------------------------
>
> Message: 1
> Date: Mon, 13 Aug 2012 15:50:46 +0430
> From: elham abbaszade <k84.834 at gmail.com>
> Subject: I encounter with an error in nALFS when running a xml file.
> To: alfs-discuss at linuxfromscratch.org
> Message-ID:
>         <CAEiLu=WNZ=
> crgHU2q6km+n3Au3CNkFe0uK8Z5scxwiWC7GjWJg at mail.gmail.com>
> Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
>
> I follow steps in Building LFS-6.0 with nALFS 1.2.3
> <
> http://www.linuxhomenetworking.com/forums/showthread.php/1320-Building-LFS-6-0-with-nALFS-1-2-3
> >
> in step 7 , at "And do what it says press the m key to run the elements we
> marked above and presto you lfs-6.0 system will start building." point , I
> enter m key and chapter 5 is running that stoped with below error :
>
> ?????????????????????????????????????????????????? LFS.xml ????? nALFS
> 1.2.4 ???
> ? * ! - LFS.xml ?
> ? * ! + Chapter 5 - Constructing a Temporary System ?
> ?-> + Chapter 6 - Installing Basic System Software ?
> ? + Chapter 7 - Setting Up System Bootscripts ?
> ? + Chapter 8 - Making the LFS System Bootable ?
> ? + Chapter 9 - The End ?
> ? + Finishing Up ?
> ? ?
> ? ?
> ? ?
> ???????????????????????????????????????????????????????? r s w h B ???
> ?I: Executing system command in /: ?
> ?I: id -u lfs &> /dev/null || useradd -s /bin/bash -g lfs -m -k /dev/null
> l?
> ?fs ?
> ?-: id: lfs: No such user ?
> ?I: Executing system command in /: ?
> ?I: echo lfs:lf1nstl | chpasswd ?
> ?-: chpasswd: (user lfs) pam_chauthtok() failed, error: ?
> ?-: Authentication token manipulation error ?
> ?-: chpasswd: (line 1, user lfs) password not changed ?
> ?E: Execution failed (1). ?
> ?I: Total time executing: 00:00:00 ?
> ?????????????????????????????????????????????????????????????? T 00:00:01
> [] ??
>
> what I done to fix this error ? is this error meaning that the user don't
> exist or chpass command don't running ?
>
>
> this is the xml file :
> <alfs>
>
> <stage name="Adding the LFS User">
> <execute command="groupadd -f lfs" />
>
> <execute command="id -u &lfs-user; &> /dev/null || useradd -s /bin/bash
> -g lfs -m -k /dev/null &lfs-user;" />
>
> <execute command="echo &lfs-user;:&lfs-password; | chpasswd" />
>
> <ownership user="&lfs-user;">
> <name>&LFS;/tools</name>
> <name>&LFS;&build_dir;</name>
> </ownership>
> </stage>
>
> </alfs>
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL:
> http://linuxfromscratch.org/pipermail/alfs-discuss/attachments/20120813/019aa97f/attachment-0001.html
>
> ------------------------------
>
> Message: 2
> Date: Mon, 13 Aug 2012 7:36:41 -0600
> From: Matthew Burgess <matthew at linuxfromscratch.org>
> Subject: Re: I encounter with an error in nALFS when running a xml
>         file.
> To: ALFS Discussion and Development List
>         <alfs-discuss at linuxfromscratch.org>
> Message-ID:
>         <bbbb9fdb76b395744b967eb96b64a25f at quantum.linuxfromscratch.org>
> Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
>
> On Mon, 13 Aug 2012 15:50:46 +0430, elham abbaszade <k84.834 at gmail.com>
> wrote:
> > I follow steps in Building LFS-6.0 with nALFS 1.2.3
> > <
> http://www.linuxhomenetworking.com/forums/showthread.php/1320-Building-LFS-6-0-with-nALFS-1-2-3
> >
>
> Is there a particular reason that you are building such an old version of
> LFS and
> using nALFS?
>
> My recommendation would be to build LFS-7.1 manually first, and then, when
> you've succeeded with that, try out an automated build using jhalfs.
>
> Regards,
>
> Matt.
>
>
>
> ------------------------------
>
> --
> http://linuxfromscratch.org/mailman/listinfo/alfs-discuss
> FAQ: http://www.linuxfromscratch.org/faq/
> Unsubscribe: See the above information page
>
> End of alfs-discuss Digest, Vol 1078, Issue 1
> *********************************************
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.linuxfromscratch.org/pipermail/alfs-discuss/attachments/20120814/c47d5d7c/attachment.html>


More information about the alfs-discuss mailing list