131-network error

Spahn, Daniel DSpahn at cuh2a.com
Fri Aug 28 13:28:22 PDT 2009


Usually when I see that in other linuxes, it means I didn't mount/bind /dev. In the chroot look at the contents of /sys/class and see if the net folder was named something else. What is your host OS?

-----Original Message-----
From: alfs-discuss-bounces at linuxfromscratch.org [mailto:alfs-discuss-bounces at linuxfromscratch.org] On Behalf Of James Robertson
Sent: Friday, August 28, 2009 4:09 PM
To: alfs-discuss at linuxfromscratch.org
Subject: 131-network error

I am new to jhalfs, so please bear with me.  I am working on using 
jhalfs to build a custom server personal "distro" for my IT shop.  I am 
starting with stock jhalfs 2.3.2 running commands for the 6.5 book on a 
stock 6.4 host to start off with.

I get this error at step 131-network

Building target 131-network
make: *** [131-network] Error 2
make: *** [mk_BOOT] Error 2

when I look at the logs\131-network file I see this error

unable to open device '/sys/class/net/*'

I can ls that on my host though

ls -l /sys/class/net
total 0
lrwxrwxrwx 1 root root 0 2009-08-28 15:01 eth0 -> 
../../devices/pci0000:00/0000:00:0a.0/net/eth0
lrwxrwxrwx 1 root root 0 2009-08-28 09:09 lo -> ../../devices/virtual/net/lo
lrwxrwxrwx 1 root root 0 2009-08-28 09:09 sit0 -> 
../../devices/virtual/net/sit0

How can I see what the CHROOT environment sees with respect to this?  I 
see in the Makefile where the mounts happen for chroot

devices: ck_LFS ck_UID
        sudo mount -v --bind /dev $(LFS)/dev
        sudo mount -vt devpts devpts $(LFS)/dev/pts
        sudo mount -vt tmpfs shm $(LFS)/dev/shm
        sudo mount -vt proc proc $(LFS)/proc
        sudo mount -vt sysfs sysfs $(LFS)/sys

Any ideas?

Thanks
James




-- 
http://linuxfromscratch.org/mailman/listinfo/alfs-discuss
FAQ: http://www.linuxfromscratch.org/faq/
Unsubscribe: See the above information page




More information about the alfs-discuss mailing list